Arno van Wijk

Dirigent

Door zijn werkzaamheden als organist kwam Arno al snel in aanraking met de koorwereld. Na zeven jaar de vaste begeleider en tweede dirigent geweest te zijn van het Hervormd Kerkkoor Buurmalsen werd hij dirigent van gemengde koren in Hedel, Opijnen en Nederhemert.
Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. studeerde hij voor het Praktijkdiploma Koordirektie en het Praktijkdiploma Kerkelijk Koorleider bij Joop Schets. In juni 2000 deed hij hiervoor examen met een uitvoering van het Magnificat van J.S. Bach. In juni 2004 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie, ook weer bij Joop Schets.
Momenteel is hij dirigent van vrouwenkoor Sans Farces
 en de Koninklijke Oratoriumvereniging "Tot Oefening en Uitspanning" (opgericht in 1834!) in Middelburg.

Als dirigent heeft hij succesvolle uitvoeringen geleid van Johannes Passion, Magnificat en Weihnachts Oratorium van J.S. Bach, Gloria van A. Vivaldi, Messiah en Judas Maccabaeus van G.F. Händel, Ein Deutsches Requiem van J. Brahms, Requiem van G. Fauré, Der 42. Psalm en Die erste Walpurgisnacht van F. Mendelssohn, Das Berliner Requiem van K. Weill, Petite Messe Sollenelle van G. Rossini, Messe Solennelle van Ch. Gounod, Messa di Gloria van G. Puccini, Requiem voor Auschwitz van Roger Moreno Rathgeb  en vele andere werken.


foto: Fotolux, Zaltbommel