Arno van Wijk

Organist

Arno van Wijk ontving zijn eerste orgellessen al op 7-jarige leeftijd. Op 11-jarige leeftijd werd hij organist van de Ned. Herv. Kerk in Heesselt. Hiermee was hij de jongste organist van Nederland en heeft hij zelfs een vermelding in het Guiness Book of Records gehaald!

Bij Piet van der Steen bereidde hij zich voor op de studie aan het Utrechts Conservatorium. Hier kreeg hij les van Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. In 1996 deed hij zijn examen Docerend Musicus Orgel met een concert in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. In 1997 deed hij examen voor Uitvoerend Musicus Orgel, ook weer in Zaltbommel. Daarnaast studeerde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek voor het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel dat hij in 1997 haalde.

Na zijn studie aan het conservatorium heeft hij een aantal masterclasses gevolgd, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Ook heeft hij zo af en toe orgellessen gevolgd bij Ton Koopman en Charles de Wolff.

Op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden (1996), categorie Romantiek, won hij de eerste prijs. In 1998 mocht hij zich eerste prijswinnaar noemen op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam. Zijn orgelspel was al meerdere keren te beluisteren via radio-opnames in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam, de St. Petri-Dom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda.

Arno van Wijk is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes, waar hij het Marcussen-orgel uit 1970 bespeelt. Per 1 oktober 2012 is hij benoemd als stadsorganist van Goes.